Menu Luk
Annuller,
Tilføj min bil Tilføj min bil
!
Identificer dit køretøj for et valg af kompatible dele
Kun i dag

Motorolie

De bedste priser på motorolie finder du hos Mister-Auto

Der er mange vigtige ting at huske på, når man er bekymret for sit køretøjs velbefindende. En af de mest essentielle ting er at sikre, at din motor har godt med frisk motorolie. Men hvorfor er det nødvendigt, og hvor ofte skal man genopfylde?

Hvis du er på udkig efter motorolie, så har Mister-Auto svaret. Vi er en af de førende inden for salg af reservedele til biler og andet biltilbehør i hele Europa, og har altid over 300.000 varenumre på lager. Hvad enten du leder efter syntetisk eller semisyntetisk motorolie, så finder du altid forskellige varianter og størrelser I vores online shop. Hvis du har spørgsmål eller ikke kan finde det, du søger, så er du velkommen til at kontakte vores kundeservice, der har åbent imellem 9 og 13 på alle hverdage. Mister-Auto giver dig høj værdi til lave priser.

Hold din bil sikkert kørende

For at sikre at dit køretøj lever et langt og lykkeligt liv på den endeløse landevej, er det vigtigt at holde styr på vedligeholdelsen - enten med små eftersyn, som du kan udføre selv, eller med årlig service hos en mekaniker. En af de enkleste ting, som du selv kan gøre for at sikre din bils sundhed, er periodisk at tage et kig på din motorolie. Det er ret vigtigt, da det kan spare dig store mængder af penge i det længere løb at gøre det selv. Den tykke, sorte væske er nemlig helt afgørende for din bils motor. De fleste mennesker er generelt godt klar over, at det er en god idé med motorolie, men hvorfor er det egentlig nødvendigt? Hvad gør olien for din motor? Og hvor ofte bør man skifte den? Heldigvis er svarene helt simple.

Hvorfor er det nødvendigt at skifte olie på min bil?

Olien i din bils motor har to funktioner: Den holder alting smurt og absorberer samtidig overskydende varme. Temperaturerne i din motor er normalt ret høje under drift, og det får olien til at nedbrydes og miste sin effektivitet som smøremiddel hen ad vejen. Uden smøring tilvejebragt af frisk motorolie, kan komponenterne i motoren gnide mod hinanden og skabe friktion mellem delene, hvilket kan slide motoren op. Desuden kan din motorolie under normal drift absorbere spildstoffer som vand og støv, så olien i sidste ende bliver mættet og eventuelt korroderende for motoren.

Hvornår skal jeg skifte motorolie på min bil?

Heldigvis er olieskift i bilen generelt en nem del af vedligeholdelsen, og du kan normalt gøre det selv. Bare sørg for, at du har en frisk olie af høj kvalitet, et nyt oliefilter samt en tragt, og pas på ikke at overfylde, da dette også kan forårsage problemer med motordriften. Det kan godt være lidt af et beskidt arbejde, så sørg for, at du ikke er iført din flotte, hvide skjorte! Men hvor ofte er olieskift så nødvendigt? Først og fremmest er det en god idé at tage et kig på oliestanden, hver gang du har kørt omkring 300 kilometer. Sørg for, at din bil er parkeret på en plan flade, og tag oliepinden op. Når du har sikret, at pinden er ren, skal du sætte den ned i olietanken igen og sørge for, at olien går til fuld-mærket, når du hiver den op. Rådgivning, i forhold til hvornår du skal skifte olie, varierer betydeligt i manualerne, og det er ikke altid klart, hvornår du skal gøre det. Sandheden er, at der er rigtig mange faktorer i spil, der kan påvirke olien - herunder klimaet hvor du bor, din bils alder, hvor du kører, og endda hvordan du kører. Et godt, men ikke perfekt, skøn er omkring hver 8.000 kilometer. Det er vigtigt, at du ikke skipper denne enkle vedligeholdelsesopgave, da en lille smule omsorg for din motorolie vil gøre en kæmpe forskel for din pung og din bils sundhed.

Sortere
Tekniske egenskaber
Produktkriterier
Motorolie
Motorolie
Hvordan vælger man rigtigt?
Få adgang til hjælp til dit valg
Leder motorolie til din bil? Identificer dit køretøj ovenfor.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
832d8e99543c9eb6058233655e7e90e0