Menu Luk
Annuller,
Tilføj min bil Tilføj min bil
!
Identificer dit køretøj for et valg af kompatible dele
Til og med søndag

Katalysator

Alt du har brug for at vide om omformere til din bil

Din katalysator er den del af din bil, der afholder skadelige udstødningsgasser fra at slippe ud i atmosfæren. Dette komponent kræver sjældent vedligeholdelse, men kan blive beskadiget og have brug for en udskiftning. Hos Mister-Auto er vi altid lagerførende af omformere til alle bilmærker og modeller – og dette til yderst konkurrencedygtige priser. Lad os tage et kig på nogle af de mest almindelige tegn på, at du kan have brug for en ny katalysator.

Skal min katalysator skiftes?

Forbrændingsmotoren i din bil er i stand til at frigive nogle ret ubehagelige kemikalier, herunder kulbrinter, kulilte og kvælstofoxider. Skal alle disse biprodukter slippes ud i atmosfæren? Nej. Så derfor findes der i bilens udstødningssystem en særlig beholder, kendt som en "katalysator". Selvom delen er ukendt for mange bilister, er katalysatoren en helt essentiel del af din bil, da den er nøglen til at holde luften ren og begrænse emissioner. Formålet med katalysatoren er at omdanne de forurenende stoffer og forbrændingsbiprodukter til mindre skadelige kemikalier, før de frigives til luften. Ligesom resten af din bil, er det vigtigt at sørge for, at din katalysator fungerer korrekt. En dysfunktionel katalysator kan hæmme strømmen af udstødning fra motoren, hvilket mærkbart reducerer bilens ydeevne.

Årsager til en beskadiget katalysator

Heldigvis er det meget sjældent, at en katalysator i en moderne bil står af før tid, og komponenten holder normalt hele bilens liv. Alligevel er det naturligvis muligt, at noget går galt. Eksempelvis kan stødskade på apparatet forårsaget af noget, der rammer bunden af bilen, gøre katalysatoren defekt. Anvendelsen af silicium- eller teflonprodukter på udstødningssiden af motoren kan også give komplikationer og få katalysatoren til at læse luftkvaliteten forkert, så den overopheder. Derudover kan nogle brændstoftilsætningsstoffer og produkter som eksempelvis frostvæske forstyrre din katalysator. Denne slags skade kan give anledning til dårlig udstrømning af udstødningsgas, og det reducerer motorens ydeevne og resulterer i, at din bils EGR udsender en ubehagelig lugt. Og hvor mærkeligt det end lyder, kan katalysatorer også blive udsat for tyveri. Komponenterne i katalysatoren omfatter nemlig nogle sjældne metaller, og de kan være et attraktivt mål for tyve. I så fald har du jo helt sikkert brug for en udskiftning af din katalysator.

Udskiftning af din katalysator

For det meste vil din katalysator ikke kræve vedligeholdelse, men det er muligt, at den af en eller anden grund har brug for en udskiftning. Hvis dette er tilfældet, er det en god idé at foretage udskiftningen så hurtigt som muligt, da en beskadiget katalysator kan have alvorlige konsekvenser for din bil og dennes motor. Hvis du står med behovet for en ny katalysator, er det også afgørende at fastslå årsagen til fejlen - ellers vil din nye katalysator sandsynligvis lide samme skæbne som sin forgænger. Det er også vigtigt at sørge for, at din udskiftningskatalysator stemmer overens med dit køretøjs model.

Hos Mister-Auto er det nemt at finde præcis den del, du har brug for, da du bare kan filtrere dine søgeresultater efter bilens mærke og model. Med et varekatalog på over 300.000 kvalitetsprodukter til op til 60% lavere priser, er du garanteret at gøre en god handel, når du handler på Mister-Auto. På baggrund af vores samarbejdsaftaler med de største brands og leverandører på globalt plan, er vi ofte det første stop for millioner af europæere, der er på udkig efter reservedele og tilbehør til deres bil. Vi er en af de førende onlineforhandlere af autodele i hele Europa, og det er jo ikke så svært at forstå i betragtning af vores fantastiske kundeservice og markedets bedste priser.

Sortere
Produktkriterier
FAURECIA
Kit catalytic converter easy2fit FAURECIA - FS55686K
Kit catalytic converter easy2fit
FAURECIA -
Ref.: FS55686K
QUINTON HAZELL
Catalytic Converter QUINTON HAZELL - QCAT91617H
Catalytic Converter
QUINTON HAZELL -
Ref.: QCAT91617H
QUINTON HAZELL
Catalytic Converter QUINTON HAZELL - QCAT91558H
Catalytic Converter
QUINTON HAZELL -
Ref.: QCAT91558H
WALKER
Catalytic Converter WALKER - 28136
Catalytic Converter
WALKER -
Ref.: 28136
WALKER
Catalytic Converter WALKER - 28037
Catalytic Converter
WALKER -
Ref.: 28037
AS
Catalytic Converter AS - 33782D
Catalytic Converter
AS -
Ref.: 33782D
BOSAL
Catalytic Converter BOSAL - 099-606
Catalytic Converter
BOSAL -
Ref.: 099-606
NTY
Catalytic Converter NTY - KAT-PL-002
Catalytic Converter
NTY -
Ref.: KAT-PL-002
NTY
Catalytic Converter NTY - KAT-SK-003
Catalytic Converter
NTY -
Ref.: KAT-SK-003
BM CATALYSTS
Catalytic Converter BM CATALYSTS - BM91976H
Catalytic Converter
BM CATALYSTS -
Ref.: BM91976H
EEC
Catalytic Converter EEC - VK6057T
Catalytic Converter
EEC -
Ref.: VK6057T
WALKER
Catalytic Converter WALKER - 28158
Catalytic Converter
WALKER -
Ref.: 28158
MTS
Catalytic Converter MTS - 04.4322
Catalytic Converter
MTS -
Ref.: 04.4322
BOSAL
Catalytic Converter BOSAL - 090-649
Catalytic Converter
BOSAL -
Ref.: 090-649
WALKER
Catalytic Converter WALKER - 28760
Catalytic Converter
WALKER -
Ref.: 28760
WALKER
Catalytic Converter WALKER - 28058
Catalytic Converter
WALKER -
Ref.: 28058
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
832d8e99543c9eb6058233655e7e90e0