Menu Luk
Annuller,
Tilføj min bil Tilføj min bil
!
Identificer dit køretøj for et valg af kompatible dele
Til og med søndag

forreste støddæmpere

Stort udvalg af støddæmpere til faste, lave priser

Støddæmperne er de dele af vores køretøjer, der sørger for, at turen bliver glat og fri for uønskede bump og hop. Hvis din bil skal have det godt, er det vigtigt at holde dem vedligeholdt. Her er et par måder at kontrollere, om det er tid til en udskiftning.

Hvornår skal jeg udskifte mine støddæmpere?

Støddæmpere, ofte kendt som bare "dæmpere", er centrale elementer i din bil, og de findes normalt på både forsiden og bagsiden af køretøjets hjul. Selvom nogle køretøjer kan anvende fjedre, absorbenter eller en kombination af de to, er støddæmpere det mest almindelige. Deres hovedformål er at sikre, at dækkene på din bil forbliver i kontakt med vejen, da dette giver mulighed for bedre bremsning, bedre styringskontrol og generelt en mere sikker køreoplevelse. Kort fortalt er støddæmpere hydrauliske pumpeenheder, der forhindrer suspension og fjedre i dit køretøj i at hoppe overdrevent, når du rammer bump og forhøjninger på vejen. De opererer efter princippet om overførsel af energi og omformer den kinetiske energi til varme. Når dit køretøj bevæger sig op og ned, får bevægelsen således modstand fra væsken (olie i dette tilfælde) i pumpen, og det holder tingene jævnt kørende.

Tegn på, at du har brug for en udskiftning

Ligesom så mange andre dele af dit køretøj er dine støddæmpere tilbøjelige til at slides over tid, afhængigt af hvor meget du kører - og især hvis du ofte kører på grusveje eller anden slags vanskeligt terræn. Den første indikator på, at noget kunne være galt med dine støddæmpere, er, at du har en følelse af, at din køretur bare ikke er så glat, som den plejer at være, eller at turen ikke synes helt jævn. Kan du høre en mærkelig raslende lyd, eller mærker du vibrationer? Hvis det er tilfældet, er det nok tid til at tage et kig på din støddæmpere. Et alvorligt tegn på, at du virkelig har brug for udskiftning, er udsivning af væske, typisk olie, fra dine støddæmpere. Det betyder, at forseglingen er brudt, og dæmperne vil miste deres effektivitet. En simpel test, om end ikke en specielt præcis én, er at trykke forrest på bilens kølerhjelm. Hvis bilen hopper mere end én gang, når du giver slip, er det sandsynligt, at noget ikke er, som det skal være i dine støddæmpere. Under alle omstændigheder er det en god idé at få dem undersøgt af en mekaniker cirka hver 20.000 km, uanset om du mærker et fald i effektiviteten eller ej, da slitage ofte er en gradvis proces, der nemt kan gå ubemærket hen.

Udskiftning af dine støddæmpere

Hvis du selv kan noget med biler, er det muligt at foretage udskiftningen selv. Men hvis du er som de fleste, er det en reparation, der er bedst at overlade til en ekspert. Mister-Auto er et fantastisk sted at finde erstatningsstøddæmpere, uanset hvilket mærke og model af bil, der er tale om. Hos Mister-Auto kan du nemlig være sikker på, at du får den bedste værdi for pengene, og det skyldes vores direkte forbindelse til leverandører og brands – det betyder, at du kan få præcis, hvad du har brug for, og til markedets bedste priser.

Sortere
Tekniske egenskaber
Produktkriterier
forreste støddæmpere
forreste støddæmpere
Hvordan vælger man rigtigt?
Få adgang til hjælp til dit valg
METZGER
Front shock absorber METZGER - 2340442
Front shock absorber
METZGER -
Ref.: 2340442
METZGER
Front shock absorber METZGER - 2340177
Front shock absorber
METZGER -
Ref.: 2340177
METZGER
Front shock absorber METZGER - 2340237
Front shock absorber
METZGER -
Ref.: 2340237
SACHS
Shock absorber (sold individually) SACHS - 200 047
Shock absorber (sold individually)
SACHS -
Ref.: 200 047
1 anmeldelser
SACHS
Shock absorber (sold individually) SACHS - 200 046
Shock absorber (sold individually)
SACHS -
Ref.: 200 046
SACHS
Shock absorber (sold individually) SACHS - 554 046
Shock absorber (sold individually)
SACHS -
Ref.: 554 046
2 anmeldelser
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
832d8e99543c9eb6058233655e7e90e0